Zpět k nabídce

Prodej domu (chalupy) v obci Sklené u Žďáru nad Sázavou.

2 500 000Kč

Popis nemovitosti

Rádi závodíte na běžkách či na kole, nebo těmto sportům fandíte a provozujete je rekreačně? Pak si určitě vybavíte pěknou, malebnou obec Sklené, na vrcholku Vysočiny, schovanou v hustých lesích této české hory, jen 7 kilometrů severně od Žďáru nad Sázavou.
Přímo tady jsme pro vás připravili k prodeji původní domek (chalupu) o zastavěné ploše 141 m2, samostatně stojící na pozemku o celkové ploše 336 m2. Dům je částečně podsklepen a s obytným podkrovím, které je ve stavu před dokončením. V domě jsou celkem 4 obytné místnosti, dvě z nich jsou v podkroví, kuchyň, koupelna s vanou a WC, klenutý suchý sklípek na uchování potravin či jako skladovací místnost, vstupní veranda s kůlnou a velkou dílnu, kterou lze předělat na garáž pro jedno osobní auto. O teplo se starají vysoká kachlová kamna v obývacím pokoji, kachlový sporák na vaření, se dvěma troubami v kuchyni, kanadské Bulerijany v obývacím pokoji a v jedné z podkrovních místností a ohřívač vody na tuhá paliva v koupelně. V tzv. krbové místnosti je vyzděn do zdi nádherný krb. To vše na tuhá paliva. V každé místnosti (kromě koupelny, verandy a dílny) jsou akumulační el. přímotopy, kdy každá z místností disponuje s vlastním termostatem. Vytápění je jak na tuhá paliva, tak i na elektřinu, kdy je v nemovitosti zřízen i nízký tarif odběru. Teplou vodu do kuchyně zajišťuje el. průtokový ohřívač. Do domu vede elektřina 230-400 V, obecní vodovod a je napojen na obecní kanalizaci. U vrat do dílny je vrtaná studna, která kdysi vydávala křišťálově čistou pitnou vodu.
Všechny místnosti jsou obložené dekorativními dřevěnými prvky, podlahy jsou z palubovek a kolem kamen a krbu je keramická dlažba. Stropy tam, kde není klenba, jsou buď celé obložené dřevem, nebo jsou osázené dřevěnými prvky. Okna jsou renovovaná, dřevěná a v perfektním stavu. Nemovitost byla pravidelně udržovaná a neustále v ní probíhali různá vylepšení, modernizace a rekonstrukce. K dokončení je jedna z místnosti v podkroví, chodba tam, schodiště vědoucí k ní a krbová místnost v přízemí, která je v současnosti používána jako sklad na materiály na dokončení rekonstrukce. Vše je v ceně. V ceně je i spousta topného dřeva, které v domě zůstává. Střecha, ačkoli původní, kdy je krytina z eternitových šablon, je ve výborné kondici, kdy dřevěný krov je v naprostém pořádku a bez napadení škůdci. Nemovitost je celá suchá, kompletně zařízená a vybavená, kdy po domluvě může toto zařízení a vybavení zůstat v domě. Na předzahrádce lze zpevnit stání minimálně na jedno osobní auto. Vedle domu je zahrada se smíšeným travním porostem a ovocné stromy, včetně náletového samorostu. Až k brance se dostanete po udržované asfaltové obecní komunikaci. Dům se zahradou je kompletně oplocen, se vstupní brankou a bránou. PENB - úroveň G.
Absolutní klid, perfektně čistý vzduch. Objekt nejen k trvalému bydlení, ale i jako dokonalou víkendovou a dovolenkovou destinaci, nebo jako perfektní komerční investiční záměr.

Základní údaje

Evidenční číslo33
Typ nemovitostiDomy
UpřesněníRodinný dům
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuProdáno/pronajmuto
En. náročnostG - Mimořádně nehospodárná
Podle vyhláškyvyhláška č. 264/2020 Sb.

Cena a údaje k ceně

Cena2 500 000
Měna
Složení cenys poplatky, včetně právního servisu

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaSklené, Žďár nad Sázavou
AdresaSklené
GPS latitude49.60882
GPS longitude16.008195

Vlastnosti, volby

Umístění v obciOkraj obce
Konstrukce budovySmíšená
Typ budovySamostatně stojící
Inž. sítěKanalizace, Studna, Voda, užitková, 230V, 400V, Voda, pitná
VybaveníBytové jádro zděné, Sklep, Zahrada, Zařízeno nábytkem
Dopravní spojeníSilnice, Autobus
Možnosti topeníLokální tuhá paliva, Lokální elektrické
VodaStudna, Dálkový vodovod
OdpadVeřejná kanalizace, Jímka
KomunikaceAsfaltová
OkolíVenkovská, Rekreační, Obytná
Elektro230V, 400V

Plochy

Obytná180 m2
Podlahová100 m2
Zahrada195 m2

Podlaží, počty místností

Počet NP2
Počet místností8
Počet pokojů4
Počet koupelen1
Počet nebyt. prostor4